Cover.JPG
 

BAAS VAN DE ZORG>>>
Passie om bij te dragen aan vernieuwing in de zorg. 

In 2015 schreef ik een blog op Skipr over Innovatie in de Zorg. In deze blog citeer ik Ab Klink: “Wij belichamen de oude economie, jullie schudden ons wakker”, en nodigde hem uit voor een kop koffie. De uitnodiging werd geaccepteerd, wat bij mij het eerste zaadje plantte om het boek "Als ik de baas zou zijn van de zorg" te schrijven. 

>> De blog 'Innovatie in de Zorg: Nederland word(t) wakker' lees je hier 

Beginnend bij mijn eigen netwerk, heb ik een groot aantal zeer uitlopende professionals, in of aan de rand van het zorgsysteem de vraag gesteld: ‘Wat zou jij doen als je de baas zou zijn van de Zorg?’. Op persoonlijke titel, zoveel mogelijk tot de kern, ongecensureerd en vanuit ‘hart en hoofdwijsheid’. De uiteindelijke 33 ondervraagde vind je in het boek. 

 
 Mijn doel met het boek is om de lezer nieuwsgierig te maken naar andere perspectieven, laten zien dat we ondanks uiteenlopende expertises in beginsel hetzelfde willen: bijdragen aan de gezonde mens, en stimuleren dat iedereen -vanuit de wens om het juiste te doen- ‘de baas’ mag zijn. 
 

 Ieder kind heeft er vroeger wel eens over nagedacht: hoe zou het zijn om de ‘baas’ van de wereld te zijn? Je zou er voor zorgen dat alle andere kinderen en grote mensen blij en gezond zouden zijn, dat niemand ongelukkig was. Je zou zorgen dat we datgene zouden doen wat voor iedereen goed is. Een logische gedachte, nietwaar? Helaas staat de praktijk hier vaak nog haaks op. In het boek nodig ik jou dan ook uit om jezelf opnieuw de vraag te stellen: "Wat zou ik doen als ik de baas zou zijn?" 


160610-Lean Symposium-ETZ7636MR.jpg

Reflectiebijeenkomsten voor zorgbestuurders.

Voor zorgbestuurders organiseer ik reflectiebijeenkomsten waarbij ik spreek over de 6 pijlers voor Integrale Zorg die ik destilleerde uit het boek. 

>> Meer over 'De 6 pijlers voor Integrale Zorg' 

 
 

www.alsikdebaaszouzijnvan.nl 

Het boek heeft een eigen website. Hier vindt je uitgebreidere informatie, recensies & publicaties, en kun je het boek bestellen. 

Naar de website >>>

NVBT magazine.jpg
 
 Voor ons symposium kozen we voor dit waardevolle en unieke boek omdat de schrijvers vanuit hun eigen perspectief, hun visie op de zorg hebben gegeven. 
— Esther van Gerven, zorgmanager bij ETZ Tilburg
Een inspirerende verzameling standpunten van mensen met verschillende achtergronden, die veel overeenkomsten laten zien, helpt om mijn eigen gedachten over de zorg beter vorm te geven. Daarmee is het relevant voor alle betrokkenen bij de zorg.
—  Remco Lassche, consultant HeartbeatVenture
 
ETZ+Als+ik+de+baas+zou+zijn+van+de+Zorg.jpg

Het perfecte inspiratiegeschenk

Het boek is er voor iedereen en wordt dan ook door zowel particulieren als zakelijke klanten gelezen. In dat laatste geval is het boek bijvoorbeeld ook heel geschikt gebleken als inspirerend (einde jaars) geschenk of voor deelnemers aan een workshop of symposium. 

Zoals hier bij 225 deelnemers van het symposium: 'Spreek jij al in patiëntwaarde?' in het Elizabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Maar ook deelde bijvoorbeeld een tandartspraktijk, een opleidingsinstituut voor therapeuten en een consultancy organisatie het boek uit als inspiratiegeschenk. 

Eens vrijblijvend praten over .... Neem gerust contact met mij op via de contact-pagina.