IN DE MEDIA >>> Het gaat er niet om  WAT ik doe. Eerder WAAROM.

Ben je een journalist en geïnteresseerd in mijn werk, verhaal en visie? Ik ga graag met je in gesprek. Je kunt hier contact opnemen  

 
Happinez Rob van Drunen Doorbeek de Man Code

Happinez

Samen met Pieter Schop startte Rob van Drunen het platform Mannenkracht. Zij willen op een eigentijdse manier onderzoeken onderzoeken wat het heersende manbeeld is, hoe dat tot stand is gekomen én hoe je dat kunt veranderen. ‘Dat je als man je diepste gevoelens voor je houdt is een schadelijk script’.

HET PAROOL

"Waarom zijn jullie hier mee gestart? Het is van belang dat je regelmatig tijd doorbrengt met alleen mannen. Evolutionair gezien hebben we dat altijd gedaan. In de kroeg of voetbalkantine hangen kan, maar is niet voldoende."

UITKRANT 

‘Het is heel normaal dat je voor onderhoud aan je lijf naar je sportschool gaat, maar we zijn niet gewend ook te denken aan onze gezondheid op emotioneel en spiritueel gebied’, constateert Rob van Drunen (31), ‘ondernemer in bewustzijn’.

NVGT Magazine

Rob van Drunen stelde 33 zorgprofessionals in of aan de rand van het zorgsysteem de vraag: "Wat zou jij doen als je de baas zou zijn van de Zorg?". De antwoorden bundelde hij in een fraai vormgegeven boek.

TROUW

"Een op de zeven mensen heeft last van werkstress", zegt Van Drunen. "Van de huidige generatie voelt 32 procent zich moe. Bij The Therapy Club willen we mensen op een laagdrempelige manier stil laten staan bij wat er in ze omgaat, zonder dat er direct iets aan gedaan moet worden."

PAROOL

"Zelf kampte u met een burn-out? Dat klopt. We zijn met elf therapeuten en bij iedereen is ervaringsdeskundige op een bepaald gebied. Ik begon mijn carrière op de steile ladder van het bedrijfsleven: altijd haast, heel prestatiegericht. Uiteindelijk leidde dat tot een burn-out."

HOUSE OF AWARENESS

"Stel je eens voor dat iedereen op deze wereld zich meer bewust zou zijn, van wat het effect is van je emotionele conditie op je fysieke en mentale gezondheid. Hoe zou ons leven er dan uitzien? Minder spanning, meer ontspanning. Een helder hoofd, een gezond lijf. Beter in contact met jezelf én anderen. 

 

HOLISTIK

"Een twee jaar durende zoektocht naar de waarheid achter zijn gezondheid en geluk ging van start: van therapie tot yoga, van detoxen tot healing en van Ayahuasca tot 10 dagen into the wild. Rob ging het allemaal aan."

CONSULTANCY.NL

"Het zorgdomein ondergaat anno 2015 enorme veranderingen. Zo speelt de discussie rondom de vrije artsenkeuze die onder druk staat, of rondom de alsmaar toenemende kosten van de zorg en zorgbudgetten. Maar ook het aantal zieken dat toeneemt door de (ongezonde) levensstijl van vandaag is een belangrijk thema dat speelt in de zorgmarkt."

MEDICALFACTS

"De vrije artsenkeuze staat onder druk, presentie maakt noodgedwongen plaats voor protocollen en de kosten in het zorgbudget nemen toe, evenals het aantal ziekten dat is toe te schrijven aan levensstijl. Dit vraagt om een nieuw licht op de zaak, aldus Rob van Drunen."

BEWUSTZIJN ONLINE MAGAZINE

"Een dergelijk boekje kan alleen maar gemaakt worden door iemand die zelf uiterst gedreven is, en dat maakt de in Amsterdam wonende Rob van Drunen helemaal waar. Getuige zijn blogs leeft hij fel; bovendien timmert hij aan de weg én hij heeft idealen. Niks Brabantse gezelligheid, er zijn doelen: het faciliteren en stimuleren van bewustzijn. Dat siert hem."

 

CONSULTANCY.NL

"Zowel op bedrijfseconomisch als op maatschappelijk niveau zie ik kansen én noodzaak. En ik ben daar gelukkig niet alleen in. Neem bijvoorbeeld de brief van Wubbo Ockels waarin hij oproept het menselijk tijdperk te begroeten. Dat raakt mij."