MANNENKRACHT>>> Mannen die vanuit hun kracht leven.

Jarenlang begaf ik mij in ‘de vrouwenwereld’ van persoonlijke ontwikkeling. Ik deed opleiding en cursussen op het gebied van lichaamsgerichte therapie, met paarden, yoga en meditatie. Steeds was ik een van de weinige mannen. Op het begin vond ik dat wel prettig. Niet om de wat meer voor de hand liggende reden. Maar omdat ik me daar veiliger bij voelde. Tot ik een paar bakstenen steviger was en ik me realiseerde: ik mis mannen.

Toen ben ik Mannenkracht gestart: een plek waar mannen opnieuw kunnen ontdekken wat man-zijn voor hun betekent. Wij vormen een beweging van mannen die vanuit hun kracht willen leven. Vrij van de onzekerheid over onze gevoelswereld. Vrij van de onderdrukking van onze verlangens. Vrij van het stereotype over hoe wij zouden moeten zijn.  Want de heersende men-code van boy's don't cry and men-up is waar veel mannen onder leiden. Wat zichtbaar is in groeiende burn-out, depressie, zelfmoord en criminaliteit cijfers onder mannen.

 
 

Maar ook vrouwen leiden onder een door mannen gedomineerde samenleving, waarin zij geleerd hebben om 'hun mannetje' te moeten staan. Dit uit zich in vrouwen die de controle niet willen verliezen en in veel gevallen de regels en richting van het gezin bepalen. Hiermee wordt de essentie van hun vrouw-zijn onderdrukt: vurigheid, complexiteit, liefde, warme en hartstocht. Waarom dit mij raakt en ik hier over spreek is omdat ik al op jonge leeftijd in aanraking ben gekomen met onderdrukking van vrouwen en de rol die de man daarin speelt. En omdat ik heilig geloof dat de wereld naast mannen ook vrouwen nodig heeft die écht en compromisloos vrouw zijn.  

Spreken voor jouw publiek? 

 

Zodra ik Rob op het podium zag, wist ik dat ik hem wilde hebben op mijn eigen theaterevent. Iedereen in de zaal hangt aan Rob's lippen en is gretig naar de volgende zin van zijn verhaal. Zijn inkijk in de wereld van de man in een zaal vol vrouwen is heel bijzonder. Dat hij daarbij alle vrouwen uitnodigt om nog meer vrouw te zijn is wat het extra bijzonder maakt. Deze boodschap uit de mond van een man horen, op zo'n liefdevolle manier, is iets wat ik nog nooit ergens anders heb gehoord. Wat Rob zo uniek maakt is dat hij zijn boodschap over mannen en vrouwen op zo'n manier weet te brengen dat het zowel mannen als vrouwen op een positieve manier aan het denken zet. Veel van mijn gasten hebben naar aanleiding van de talk van Rob thuis wezenlijke gesprekken gevoerd met hun partner of met zichzelf. Hij maakt een impact die ver voorbij zijn minuten op het podium gaan.  

Door Rob zijn oprechte interesse in het publiek en zijn uitmuntende voorbereiding, werd het een hele bijzondere avond. 

Ik zie Rob graag voor grote groepen vrouwen staat zoals op het LINDA. Festival of het Happinez festival. Rob's verhaal verdient een groot podium, omdat hij zoveel levens mooier kan maken met wat hij te vertellen heeft. 

- janneke de kler | deschitterendeondernemer.nl

 
 

Vanuit eigen behoefte, visie en ondersteuning van andere mannen.

Mannenkracht heb ik opgericht samen met Pieter Schop. Enerzijds vanuit onze eigen behoefte, omdat wij mannen nodig hebben op ons pad van zelfrealisatie; om de man te worden die we willen zijn. Anderzijds omdat de wereld mannen nodig heeft die vanuit hun kracht leven. Wij willen het (destructieve) stereotype over hoe je als man moet zijn doorbreken en bijdragen aan een nieuw en meer volledig man-beeld. Zodat zowel mannen als vrouwen, vanuit hun kracht en in vrijheid kunnen leven.  

 
Pieter en Rob, laat dit even binnenkomen. Jullie veranderen levens. Jullie inbreng is waanzinnig. Dat mag gezegd worden. Zo bedankt voor de pijn in mijn hart. Dat ik het heb mogen zien en voelen. Ik ga jullie wijsheid zeker nog benutten.
— Tom Leidelmeijer
IMG_8600-2.jpg
 
Rob en Pieter hebben mij kennis laten maken met de wereld van mannelijke emoties en gevoel. Dat is nieuw en dat is spannend maar zodra je je realiseert dat alle mannen om je heen met dezelfde intentie komen als jij, valt alle schroom weg.
— Sjoerd den Daas