Rob van Drunen - homepage.jpg

ROB VAN DRUNEN. SPREKER, SCHRIJVER, TRAINER, COACH, INTERVIEWER >>> BOVENAL (GEPASSIONEERD)MENS.

of/ ook wel; Pionier & Multipotentialite - Exponentieel humanist & Bewustzijnshacker - Reiziger & Gids


ON TOP OF THE WORLD 

"Vlammen!" was jarenlang een veel gehoorde uitspraak van mij. Bruisend van energie en ambitie. Tot op het absurde af. Sinds kinds af aan had ik haast, vreselijk veel haast. In 6 jaar bouwde ik een behoorlijk lijstje aan ervaringen en prestaties op. Een lijstje met twee kanten. De ene kant herinnert me aan een gave en leerzame tijd. De andere kant laat me leegte en het pijnlijke besef zien: Ik was wat ik deed. 

Alles is natuurlijk helemaal goed zoals het is, en tegelijkertijd moet alles natuurlijk helemaal anders.

Dit was dus wie ik was. Ik..studeerde Internationale Bedrijfskunde aan de universiteit van Maastricht, Amsterdam en Lima...maakte verre reizen naar o.a. China, Afrika en India, was full time bestuurslid bij een internationale studentenorganisatie, werkte aan een Nederlandse start-up, vertrok een aantal keer naar Afrika voor sociale projecten en werkte als consultant en interim verandermanager voor verschillende grote organisaties. 

Mijn motortje stond continue afgesteld op 200%. Ik wist niet beter. 

HET EINDE VAN DE WERELD 

Tegelijkertijd ontstond er een steeds dieper verlangen naar ‘meer’. Of eigenlijk naar minder. Ik ging een zijspoor van bewustzijnsontwikkeling bewandelen. Langs de route passeerde een Vipassana meditatie retraite, toegepaste Zoöantropologie met paarden, ontmoetingen met healers en de start van een opleiding energetische Levenstherapie. Langzaam aan begon mijn zelfbeeld te wankelen en tegelijkertijd de roep van mijn ziel te klinken. Ik kon hem alleen nog niet verstaan. 

No problem can be solved from the same level of consciousness that created it.
— Albert Einstein

In 2014, werd ik geconfronteerd met een niet langer meer te negeren stopteken. De immer latent aanwezige onrust sloeg om naar rusteloosheid: burn-out. Nooit eerder heb ik me lange tijd zo energieloos en ongelukkig gevoeld. De vlammen waren gedoofd door depressieve golven en overstromingen. Ik herkende mezelf niet meer. Of eigenlijk: Ik kende mezelf niet (meer). Sindsdien ging mijn intentie uit naar genezing, ik wil mezelf (leren) zijn. Geen symptoombestrijding meer.  

Deze periode, die startte in het voorjaar van 2014, gaat over (onbegrepen) vermoeidheid, vitamine B12 tekort, virusinfecties, ziekte van Lyme, kindtrauma, Ayahuasca, psychotherapie, mijn hart volgen en ontslag, losbreken van je familiesysteem, een parasitaire infectie, detoxen etc... In mijn Leef-‘ns-écht verslag deel ik uitgebreid over deze periode.  

Als je nu verwacht dat dit als menig spiritueel getinte website of blog eindigt in een verlossende en zelfs verlichtende ontsluiting, moet ik je teleurstellen (of misschien wel niet?). 'Life is Real'. Ik accepteer en leer iedere dag opnieuw. 

DE WERELD VRAAGT OM (MEER) BEWUSTZIJN 

We leven in een prachtige tijd. Om mij heen zie ik veel (mogelijkheden voor) zelfontplooiing en maatschappelijke vernieuwing. Daar is ook noodzaak toe. Want laten we onder ogen zien, ondanks dat de afgelopen decennia ons veel welvaart heeft opgeleverd: de neveneffecten zijn niet fraai. 

We creëerden een onhoudbaar financieel systeem dat getekend wordt door zware integriteitsschendingen. In de gezondheidszorg blijven we elkaar vertellen dat we steeds ouder worden maar (h)erkennen we nog niet dat het aantal chronisch zieke jaren drastisch toeneemt. Fabrikanten voegen nog steeds ongestoord schadelijke stoffen toe in voedingsmiddelen waarbij misleiding van consumenten eerder een geaccepteerde regel is dan een kwalijke uitzondering. Ons middeleeuwse onderwijs systeem ondermijnt structureel het intuïtieve en creatieve vermogen van onze kinderen. De planeet heeft zwaar te leiden onder intensieve vleesindustrie, zeemijnbouw en boskap. En internationaal neemt de onrust en strijd toe tussen verschillende culturen. Etc. etc.  

ZIE JIJ WAT IK ZIE?

Zij die de waarheid mogen zien, worden tegelijkertijd opgezadeld met een verplichting die visie over te dragen.
— Ken Wilbers

Onder deze puinhoop, ligt een fundamentele bewustzijnscrisis. Het maatschappelijk en economisch doen en denken, van de geïndustrialiseerde samenleving, heeft haar houdbaarheidsdatum bereikt. Ik geloof dat de uitdagingen van deze tijd, in de basis vragen om een nieuw niveau van bewustzijn. Een tijd waarin we vergeten lijken te zijn dat we eigenlijk niet zo wezenlijk van elkaar verschillen en gevoelens van schaarste ons handelen beïnvloeden. Toch geloof ik dat ieder mens zich diep van binnen herinnert dat we allemaal (in eenheid) met elkaar verbonden zijn, verlangen naar liefde, en er paradoxaal genoeg een overvloed is aan datgene wat we -als individu en samenleving- nodig hebben om écht gelukkig te zijn.  Vanuit deze overtuiging heb ik mezelf een helder doel gesteld bij alles wat ik doe. 

UIT OPRECHT VERLANGEN GEBOREN...

Ik geloof dat ieder mens zich diep van binnen herinnert dat we allemaal (in eenheid) met elkaar verbonden zijn, verlangen naar liefde, en er paradoxaal genoeg een overvloed is aan datgene wat we -als individu en samenleving- nodig hebben om écht gelukkig te zijn.  Vanuit deze overtuiging heb ik mezelf een helder doel gesteld bij alles wat ik doe: faciliteren van persoonlijke en collectieve bewustwording. Dit doe ik momenteel op deze manier:

  • Ik ben mede-oprichter van het platform Mannenkracht, voor mannen die vanuit hun kracht (willen) leven.

  • Ik ben freelance trainer in Vitaal Leiderschap en Stress management voor Adaptics, een innovatief vitaliteitsbureau.

  • Ik ben samensteller van het boekAls ik de baas zou zijn van de Zorg’, dat 33 perspectieven schetst van uiteenlopende professionals die hun visie delen over vernieuwing in de zorg.

  • Ik ben auteur voor Pioniers Magazine, een (digitaal) magazine voor hoogopgeleide pioniers die idealen hebben voor een betere wereld en hier zelf actief vorm aan (willen) geven.

  • Ik ben columnist voor Happi.Kids over bewust ouderschap, dat 4 keer per jaar verschijnt.

  • Ik ben freelance Talent Manager bij Frisse Blikken, waar ik 25 young professionals met 0 tot 6 jaar werkervaring coach op thema’s als high performance, zingeving en zelfzorg.

 

HEB JE EEN VRAAG? EEN VERZOEK? OF WIL JE GEWOON IETS MET ME DELEN? NEEM CONTACT OP. IK KIJK UIT NAAR JE REACTIE!