DSC01633.JPG

VITAAL LEIDERSCHAP >>>Tijd voor een nieuw soort leider.

Op de werkvloer zien we alarmerende cijfers. Het verzuim is 3.8%, waarvan een derde wordt veroorzaakt door mentale gezondheidsproblemen (stress), één op de zeven werknemers meldt jaarlijks burn-outklachten, 57% van alle medewerkers ervaart een hoge werkdruk, 63% voelt zich niet betrokken in hun baan en 29% scoort laag op vitaliteit.    

Als je dit zou vertalen naar een professioneel voetbalteam, dan zijn er elke wedstrijd twee spelers die klachten van overbelasting vertonen, dreigen zes spelers onder de spanning te bezwijken, willen er zeven eigenlijk helemaal niet op het veld staan en zijn er drie structureel niet fit. Als coach van zo’n team of eigenaar van de club zou je daar waarschijnlijk direct iets aan willen doen. Waarom dan niet voor elke andere organisatie die bepaalde doelen probeert te bereiken? 

Dit is de reden dat duurzame inzetbaarheid bovenaan de HR agenda mag staan en het tijd is voor een nieuw soort leider: een Vitale Leider. Iemand die zorgt voor meer energie, motivatie en veerkracht van zichzelf en de mensen in zijn team. 

 
 

2-DAAGS trainingsprogramma>>> Vitaal Leiderschap.

In samenwerking met Adaptics heb ik het 2-daagse trainingsprogramma Vitaal Leiderschap ontwikkeld. Voor uiteenlopende opdrachtgevers train, coach, spreek en schrijf ik over Vitaal Leiderschap. 

Hierbij ga ik in op vragen als:  

  • Wat is vitaliteit en hoe is het anders dan gezondheid?  

  • Welke vier energiebronnen heb je en hoe kun je deze ontwikkelen?  

  • Wat zijn mijn energielekken en boosters en wat zijn mijn blinde vlekken?  

  • Wat betekent het dat ‘mensen wel willen en kunnen veranderen, maar niet veranderd willen worden’?

  • Waarom is feedback bijna altijd slecht voor de relatie? 

  • Hoe zorg je dat medewerkers groeien in hun veranderbereidheid?  

  • Wat is de sleutel tot het hebben van invloed op de vitaliteit van je medewerkers. 

Klik hieronder voor meer informatie over het 2-daagse trainingsprogramma. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op mocht je willen praten over jouw Vitaal Leiderschap of dat van je organisatie en de mogelijkheden voor een training.

 

Blog reeks op HRzone over Vitaal Leiderschap 

Op HRzone zijn verschillende door mij geschreven artikelen verschenen. HRzone is het onafhankelijke kennisplatform van HRcommunity, onder het motto kennis in zicht. Op HRzone vind je kennis op het gebied van HR in de breedste zin van het woord.

Even mens in plaats van leider 

Een hoge opleiding is bepalend voor het slagen van een medewerker, toch? 

Worden problemen wel door anderen veroorzaakt? 

Je bent vitaal als je gezond bent, toch? 

Waarom hebben zoveel leiders moeite met vitaal leiderschap?

 

Voor de landelijke campagne van Zilveren Kruis over Vitaal Leiderschap zat ik als expert op dit thema in het panel, samen met Kilian Wawoe (r) en Koos Telkamp (l), in gesprek met leidinggevenden o.l.v. Harm Edens.

Voor de landelijke campagne van Zilveren Kruis over Vitaal Leiderschap zat ik als expert op dit thema in het panel, samen met Kilian Wawoe (r) en Koos Telkamp (l), in gesprek met leidinggevenden o.l.v. Harm Edens.

 

Rob heeft bij mij een gastcollege gegeven aan de VU over stress en burn-out, in het bijzonder bij de generatie Y. De feedback van de studenten was ongelofelijk positief. Wat zijn verhaal heel sterk maakt is dat hij de inhoud altijd ondersteunt met zijn persoonlijke ervaring. Hierdoor merk ik dat mijn studenten enorm getriggerd zijn om zelf na te denken over hun eigen gezondheid en vitaliteit. Rob is een impactvolle spreker die ik dan ook van harte kan aanraden.

- Kilian wawoe | docent hrm - VU amsterdam, consultant en spreker

 
 

Vitaliteitsreis in Noorwegen

Op uitnodiging van prof. Annet de Lange van het Nederlandse Kennisnetwerk Duurzame Inzetbaarheid en Chiel van Kollenburg van Adaptics ging ik mee als begeleider van een fantastische groep mensen op Vitaliteitsreis naar Stavanger, Noorwegen. Ik mocht hen begeleiden in het transformatieve en ervaringsgerichte deel van de reis, door middel van training in Vitaal Leiderschap, yoga, meditatie en visualisatie.

>> Eens vrijblijvend praten over jouw (organisatie zijn) Vitaal Leiderschap? Neem gerust contact op via de contact-pagina op deze site. <<

 

Ik heb Rob leren kennen als een ontwapenend authentieke pionier die anderen uit weet te dagen om uit hun eigen comfortzone te kruipen, maar ook zelf authentiek durft te experimenteren als trainer, spreker, adviseur met ruimte, rust en ritmes in de omgeving. Ik heb fijn mogen samenwerken met Rob in de studiereis van Adaptics en NKDI over Vitaal Leiderschap in Stavanger!'

- PROF. ANNET DE LANGE | SUCCESVOL OUDER WORDEN, OPEN UNIVERSITEIT